En smuk gavesamling af fire enkeltarter Arabicas: udtryksfulde og aromatiske - Costa Rica Caffe Tarrazu, let og sød - El Salvador Caffe, med en stærkere karakter - Kenya og med et let strejf af krydderier - India Monsooned Malabar kraftig men blød
- Costa Rica Tarrazu: Let og sød
- El Salvador: Stærkere karakter
- Kenya: Med et lille strejf af krydderi
- India Monsooned Malabar: Kraftig men blød (uden syrlighed), anses for at være skarp og tør med en tørve- og chokoladeagtig aroma og noter af krydderi og nødder
Monsooned Malabar, også kendt som Monsoon Malabar , er en proces hvor de høstede kaffefrø udsættes for monsunregn og blæst i en periode på omkring tre til fire måneder, hvilket får bønnerne til at svulme op og miste den oprindelige surhed og farve, hvilket resulterer i en smagsprofil med en praktisk talt neutral pH-balance. Kaffen er unik for Malabar-kysten i Karnataka , Kerala og Nilgri-bjergene i Tamil Nadu og har beskyttet status i henhold til Indiens Geographical Indications of Goods Act
Oprindelsen af Monsoon Malabar går tilbage til den britiske Rajs tid , hvor i de måneder, hvor bønnerne blev transporteret ad søvejen fra Indien til Europa, kombineredes fugtigheden og havets vinde for at få kaffen til at modne fra det friske grønne til en mere ældet bleggul.
Førhen, da trækar transporterede rå kaffe fra Indien til Europa, i løbet af monsunmånederne, der tog næsten seks måneder at sejle rundt om Kap det Gode Håb , undergik kaffebønnerne, udsat for konstant fugtige forhold, karakteristiske ændringer. Bønnerne ændrede sig i størrelse, tekstur og udseende, både som bønner og i koppen.
Moderne transport reducerede længden af denne rejse og beskyttede bønnerne bedre mod vejrlig og fugt. De kaffebønner, der nu ankommer til europæiske havne, manglede dog dybden og karakteren af de tidligere modtagne kaffebønner
Tidligere var kaffebønnerne blevet ændret ved eksponering for havluften og monsunvind og regn. En alternativ proces blev implementeret for at replikere disse forhold, typisk langs kystbæltet i det sydvestlige Indien i monsunmånederne, hvilket medførte den samme karakteristiske ændring til de almindelige kirsebærkaffebønner
Hele afgrøder af kirsebærkaffe udvælges og soltørres i ekspansiv grill. De tørrede bønner hærdes og sorteres i 'AA'- og 'A'-kvaliteter, hvorefter de opbevares på lagre indtil monsunens begyndelse. Fra juni til september bliver de udvalgte bønner udsat for fugtbelastede monsunvinde i velventilerede lagre (12 til 16 ugers tid). Monsunprocessen involverer omhyggelig håndtering, gentagen spredning, rivning og vending med jævne mellemrum. Bønnerne absorberer fugt og bliver betydeligt større og får en bleg gylden farve. Yderligere mikrosortering udføres for at adskille fuldt "monsunerede" bønner
Velegnet til espresso, filterkaffe, og stempelkande
Gavesamling af ristet Kaffe, Arabica, malet
Sammensætning: 100% Arabica Kaffe uden tilsætningsstoffer, malet
Vakuumpakket
- Stykker i en karton: 12
- Kaffetype: Malet, Arabica-blandinger
- Koffein: Ja
- Høstland: Indien
- Fremstillingsland: Italien
- Ydre Emballage: Pap
- Vægt: 500g (4x125g)
- Indre emballage: Folie
Procucent:
A Corfacinis ,
Via del Sembolino, 62/64,
52041 Viciomaggio, Toscana
Italien
Importør for Danmark:
Basilur DK / Markuspladsen Engros
Lager: Kokbjerg 17 - Port 18
6000 Kolding, Danmark
Telefon 20340073 (Jørgen)
Markuspladsen Sjælland (Jan)
Bækkebo 3, 2870 Dyssegård
Email: jan@basilur.dk
Telefon: 30111665